Om mig


Jeg hedder Lotte Cecilie Juel Pedersen, og det er mig, der står bag 

Børn, Natur & Mindfulness

Jeg er naturpædagogisk konsulent og er også uddannet pædagog og mindfulness instruktør.

Min kærlighed til naturen har altid været unik. Jeg er draget af naturen og mærker altid energien i min krop blive forstærket. Som barn var jeg altid – som Ronja Røverdatter - den legende og glade pige i naturen, der elskede at kravle højt op i træerne og se tingene i et andet perspektiv. Sådan er det stadig. Alene eller med min familie er naturen det evige frirum, hvor vi tager ud, når vi med hverdagens mange gøremål er kommet lidt langt væk fra os selv og hinanden. I naturen bliver tiden ikke forceret, snarere tværtimod. Vi får tid til at stoppe op, mærker og ser hinanden.

I mange mange år har jeg arbejdet i skovbørnehaver som pædagog, hvor jeg med små skønne skovtroldeunger dagligt tog ud i naturen. Vi opfandt vores helt eget univers med magiske steder, fortryllede dyr og træer, der hviskede os eventyrlige historier. Vi oplevede en så stor samhørighed med naturen og hinanden - en næsten ubeskrivelig følelse. 

Interessen for mindfulness begyndte, da min datter havde rigtig svært ved at finde ro om aftenen ved sengetid. Hun var på det tidspunkt startet i skole og det var meget svært at slukke tankerne ned for natten. Vi begyndte derfor at læse hjertemeditationer hver aften og synge meditative sange og et mirakel opstod. Roen kom til hende samtidig med dette også var en ubeskrivelig følelse, som kun hjertet kunne forklare. 

Men jeg mærkede begge dele – naturen og mindfulness - så stærkt, så autentisk. og pludselig var det for mig indlysende at slå det sammen. 

Så dette er begyndelsen til Børn, Natur & Mindfulness - en fortryllende rejse. 

Jeg elsker at integrere mindfulness for børn i naturen. Naturens rum altid åbner op for ro, selvværd, selvkærlighed og venskaber. Vi mærker vores hjerte, følelser og krop i naturen og vores sanser bliver skærpet i det omfang, at vi bliver langt mere selvbevidste. Vi forbinder os til os selv igennem naturens elementer og energier og alle får mulighed for at bidrage på deres helt unikke måde.

Det meditative i naturen åbner for den kreative proces, hvor børn oftest formår at forvandle en pind til et helt teater.  Deres kreative syn bliver påvirket således, at de er i stand til at se flere muligheder i en enkelt ting.

Det er så smukt at se hvordan børnene finder sin egen indre ro og giver dem en basal følelse af tryghed. De har så stor tillid til naturens elementer og står så smukt i deres eget lys og kærlighed.

Min drøm er at inspirere børn, forældre og fagfolk til at opretholde deres liv, fantasi og forbindelse til naturen. Lade dem mærke denne ubetinget kærlighed Moder Jord giver os og lad os alle være sammen om et fælles tredje med en smuk og berigende oplevelse.

Vi er alle børn af naturen

Uddannelser og kurser

Udover at lære med hjertet og af naturens visdom er nedenstående et indblik i min faglige rejse:

Lav dine egne meditationer v. Junioryoga (2018)

Accelerate v. Room for you (2019)

Fra Ide til virkelighed v. Room for you (2019)

En gave for livet v. Room for Reflection (2018)

Mindfulnessinstruktør v. Sussanne Wexø (2018)

Kroppen på toppen (2012)

Leg i naturen v. de grønne spirer (2012)

Pædagog med natur som linjefag (2001)

Rygestop instruktør v. Tobaksskaderådet (1998)

Kontorassistent v. Kræftens Bekæmpelse (1996)

Anbefalinger:


Jeg kan varmt anbefale et forløb, der går super fint i spænd med både de vilde og de stille børn. Lotte er knalddygtig og nærværende. Prøv det (jeg får ikke procenter, men er godt gammeldags begejstret) - Charlotte Jensen, Leder fra Stenløse Private Skovbørnehave,

maj 2019


Alle børn burde have en Lotte i deres liv - Gitte Winter Graugaard, august 2019


Mindfullness hos Lotte er den mest vidunderlige og kærlige oplevelse man kan give sine børn. Min datter nyder den kreative udfoldelse, stilheden og fordybelsen hos Lotte i naturen og ved vandet. Lotte er enormt omsorgsfuld og dygtig, hun møder altid børnene, hvor de er.

Tak for dig, Lotte - Carina Gyring Gravesen, november 2019


Det var en helt fantastisk oplevelse for Coco at kunne få lov til at invitere sine klassekammerater/veninder til at fejre hendes 10 års fødselsdag ved havet. Lotte Cecilie Juel Pedersen du gjorde bare oplevelsen endnu mere rig med din erfaring og de oplevelser du var med til at give pigerne, både med glimmer og perler, men også ved fri leg hvor der var plads til at pigerne kunne fordybe sig med deres helt egne kreative tanker og idéer. Det var en magiske oplevelse som vi med sikkerhed vil gentage. Tusind tak for i dag - Carina Conte, juni 2019