TANKEØVELSE MED GLIMMERFLASKE

Jeg elsker den kreative øvelse, hvor vi laver glimmerflasker og lærer vores skønne børn at sætte tankerne lidt i bero og hermed tale med dem om, hvilke følelser, der kan indgå i tankerne.


Rent visuelt illustrerer glimmerflasken børnenes tanker og følelser, og når de igennem mindfulness lærer at stoppe op og tage en dyb indånding og finde indre ro og få fokus, kan de pludselig se klart igen – glimmeret falder til bunds i flasken og tankerne bliver sat på hold.


For at lave en glimmerflaske skal I bruge:

  • ½ ltr. tom vandflaske med låg
  • Glitterlim ca. 1 spsk. pr. flaske
  • Glimmer i forskellige farver og former
  • Vand
  • 1 dråbe opvaskesæbe


Start med at tage den tomme flaske og lad barnet fylde forskellige slags følelser (glimmer) ned i flasken. Tal med barnet om, hvad følelser er, hvad følelser gør og hvad følelserne kan hedde f.eks. glæde, bange, træt, sur, spændt, nysgerrig etc. Og hvis I har forskellige farver og former glimmer kan I illustrere de forskellige tanker og følelser ved dette.


Dernæst tager i glitterlim i flasken. Så fylder i flasken op med vand og tager 1 dråbe opvaskemiddel i. Tag låget på flasken og så ryster og ryster I alle tanker og følelser.


Og husk igen at illustrere for barnet, at tanker og følelser (glimmeret) falder til bunds i takt med dybe indåndinger.


Det vil være dejligt for barnet at afslutte denne kreative øvelse med en meditation, historie eller anden form for afslappende stund – alt imens det ligger og betragter glimmeret falder til bunds i flasken og roen falder på.